Koningin Wilhelminalaan 2 - Willemstad

Vrijstaande karakteristieke villa met separate garage/berging en tuinkas op 1160 meigen grond, gesitueerd net buiten de stadswallen van het levendige Willemstad. Na het lezen van onderstaande tekst bent u geheel geïnformeerd over de villa en haar omgeving.

Begane grond:
Hall/entree met toegang tot de werkkamer/kantoor/atelier met alle faciliteiten om kantoor aan huis te realiseren. Gang met toiletruimte, trapopgang naar de eerste woonlaag en toegang tot een functionele kelderruimte.
Woonkamer in L-vorm met een erker en openslaande deuren naar de tuin en doorloop naar de tuinkeuken, waarin een uitgebreide Agacooker staat opgesteld, uitgevoerd met een 7 ovens/warmhoudlocaties, een vierpits gaskookplaat en twee platte kookplaten. Ook vanuit de tuinkeuken is er toegang tot de tuin via openslaande deuren.

Eerste woonlaag:
Overloop/verkeersruimte met stookruimte met daarin de opstelplaats van de CV-combiketel die zowel voor warmte als voor warmwateraanvoer zorgt. Drie slaapkamers, waarvan de ouderslaapkamer aan de achterzijde is uitgerust met een inloopkast en toegang tot het achterliggende dakterras. De badkamer is geheel betegeld en functioneel ingericht met een wandcloset, douchecabine, ligbad en een wastafel.

Tweede woonlaag:
Voorzolder met opstelkast voor de WarmteTerugwinUnit ( WTW) en de vierde en vijfde slaapkamer.

Nader gespecificeerd:
1. Centrale gelegen: 20 autominuten van Rotterdam, 30 minuten van Breda, 45 minuten van Antwerpen. Bushaltes op diverse plaatsen in Willemstad.
2. Bouwstijl van het huis is “De Amsterdamse school”. Bouwjaar ca. 1925. Met kenmerkende erkers, zadeldak enz. enz. midden op 1160 meigen grond. Vanuit de woonkamer en de keuken rondom zicht op de tuinen en de parkachtige omgeving. Rustig gelegen net buiten de vesting.
3. Een uniek woonhuis met unieke ligging in de meest noordelijke vestingstad van Noord Brabant. Gelegen aan het Hollands Diep. En met uitvalwegen naar de Zuid Hollandse eilanden en Noord Brabant via de aansluiting met de A29 en het landelijk net van hoofdwegen.
4. Willemstad heeft verrassend veel voorzieningen: Bunkers, scouting, zeillessen, korfbal, voetbal, tennis, openluchtzwembad en natuurlijk de gezellige jachthaven met restaurantjes, cafeetjes en terrassen. Een algemene basisschool en een Christelijke basisschool. En bovenal een zeer diverse bevolking van originele Willemstadters tot Rotterdammers. Wonen in Willemstad en werken in Den Haag; er zijn Willemstadters die het dagelijkse reizen er al vele jaren voor over hebben. Dat zegt eigenlijk al genoeg.
5. Zomers de gezellige drukte van de haven, in de weekenden de dagjesmensen en het hele jaar door rust en ruimte en lekker wandelen rondom de vesting.
6. Het huis is door de huidige eigenaar VOLLEDIG gerestaureerd in 2005 en zonder enige bezuiniging in hypermoderne staat en -conditie gebracht.

7. Bouwkundig:
7.1. De buitenmuren zijn in 2006 volledig gerenoveerd en voorzien van een isolerende en vochtwerende witte Surfacote PU coating.
7.2. Begane grond: alle houten vloeren zijn in 2005 vervangen door van onderaf geïsoleerde betonvloeren met vloerverwarming. Het gehele huis: alle buitenwanden zijn inwendig voorzien van steenwolisolatie.
7.3. Het gehele huis: alle wanden en plafonds zijn voorzien van nieuw stucwerk.
7.4. Het gehele huis: alle binnendeuren en kastdeuren zijn vervangen door stijlvolle en authentieke grenen deuren met deels geslepen facetglas.
7.5. Het gehele huis is voorzien van veiligheidsbeslag en deuren met ingebouwde dievenklauwen voor maximale inbraakwerendheid.
7.6. Zolderverdieping is geheel geïsoleerd. Dakconstructie is inwendig geïsoleerd met ca. 8cm steenwol, waarna authentieke aftimmering is aangebracht inclusief gekraald dakbeschot. Buitenwanden zijn inwendig voorzien van steenwolisolatie
7.7. Keuken: nieuw gemaakt in 2005 in landhuisstijl.
7.8. Kantoor begane grond: voorzien van eigen ingang, waardoor dit tevens als “officieel” kantoor aan huis gebruikt kan worden. Verder zijn alle voorzieningen aangebracht, welke men in een modern kantoor mag verwachten.
7.9. Alle vloeren op de begane grond zijn voorzien van getrommeld natuursteen en hardsteen in cement gelegd.
7.10. Ouder slaapkamer is voorzien van een ruime inloopkast.

8. Elektrische installatie:
8.1. Geheel nieuw aangebracht in 2005
8.2. Aansluiting 3x40A
8.3. Alle bedrading, stopcontacten, schakelaars enz. zijn vervangen
8.4. Kamer- en keukenverlichting in meerdere groepen dimbaar.
8.5. Voordeur voorzien van een programmeerbare Siedl fingerprint opener zonder sleutel.
8.6. De garage heeft een eigen Elektra-verdeelkast.
8.7. De garage is voorzien van 2 elektrische blower-kachels; een voor elk compartiment.

9. Verwarmingsinstallatie:
9.1. Geheel nieuw aangebracht in 2005
9.2. Vloerwarming in alle ruimten op de begane grond. Geheel per compartiment regelbaar middels kamerthermostaten.
9.3. CV ketel is in 2013 nogmaals vervangen door een Remeha Calenta 40c.
9.4. Vloerverwarming met aparte thermostaten in alle ruimten op de begane grond. Geen radiatoren. De verdeelunit is geplaatst op de begane grond achter de ingang naar de (kleine) kelder.
9.5. Eerste en tweede verdieping voorzien van convectoren. Niet-zichtbare leidingen.
9.6. Badkamer is voorzien van designradiator.

10. Ventilatiesysteem met warmteterugwinning:
10.1. Aangebracht in 2005
10.2. Mechanische ventilatie en warmteterugwinsysteem J.E. Stork Air WHR91BR door het gehele huis met afzuiging in keuken, badkamer, toiletten en kantoor en (voorverwarmde) luchtinblaas in woonkamer en de 5 slaapkamers.
10.3. De centrale unit bevindt zich op de tweede verdieping in een afgesloten ruimte.
10.4. Alle benodigde kanalen zijn onzichtbaar aangebracht tussen de vloeren en plafonds.

11. Overige technische installaties:
11.1. Alle installaties zijn in 2005 nieuw aangebracht.
11.2. Alle technische voorzieningen komen samen in de meterkast, welke zich bevindt in het kantoor op de begane grond. Hier bevinden zich tevens de E-verdeelkast en de gasmeter.
11.3. Alarminstallatie met bekabelde aansluitpunten door het gehele huis. Bekabeling naar de garage is aanwezig, maar niet in gebruik. Deze bekabeling kan ook voor andere doeleinden worden gebruikt.
11.4. PC netwerkaansluitingen (UTP) in woonkamer (1 centraal punt), kantoor en alle 5 slaapkamers en elk op meerdere plaatsen.
11.5. TV/Radio/Satelliet aansluitingen in de woonkamer op meerdere plaatsen, waardoor veel vrijheid in plaatsing van TV.
11.6. TV/Radio/Satelliet aansluitingen in kantoor en in alle slaapkamers en elk op meerdere plaatsen.
11.7. Op dit moment is tegen de achtergevel een tweetal TV satellietontvangers geplaatst (draaibaar resp. vast), welke niet meer in gebruik zijn.
11.8. Het kantoor op de begane grond is voorzien van airconditioning. De verdamper is uit het zicht geplaatst op het terras op de eerste verdieping.

12. De tuin:
12.1. In 2006 onder architectuur ontworpen en aangelegd. Rondom het huis zijn schaduw- en zonplekken en diverse terrassen aangebracht. Ideaal voor tuinfeestjes.
12.2. Alle soorten fruit zijn te vinden in het boomgaardje en ook op andere plekken in de romantisch te noemen tuin.
12.3. In de tuin bevindt zich een kippenren, welke vanuit de eethoek in de keuken een levendig tafereel en dagelijks een paar verse eitjes oplevert.
12.4 In de tuin staat een ruime, voor meerdere doeleinden te gebruiken Victoriaanse tuinkas in dezelfde stijl als woonhuis en garage. Stenen onderbouw. Kopgevel met onbreekbaar veiligheidsglas.

13. Parkeren:
13.1. Op eigen terrein is plaats voor 3 auto’s.
13.2. Op de openbare weg is ruim plaats voor meerdere auto’s. Parkeerproblemen kent Willemstad niet, behalve tijdens de intocht van Sinterklaas en een enkele keer tijdens de regelmatig georganiseerde evenementen in deze Brabants gezellige stad.

14. Garage:
14.1. Gebouwd in 2008. Architect Roos & Ros Oud-Beijerland.
14.2. Stenen constructie met houten zadeldak geheel in de stijl van het woonhuis.
14.3. Er zijn twee toegangsdeuren met deelbare boven- en onderdeur (paardendeur)
14.4. De garage heeft twee gescheiden compartimenten, welke eenvoudig weer samengevoegd kunnen worden door het verwijderen van de houten tussenwand.
14.5. Elektrisch bedienbare openslaande garagedeuren met afstandsbediening.
14.6. Vloer, wanden en dak zijn volledig geïsoleerd.
14.7. De garage is elektrisch verwarmbaar middels een tweetal blowers. In de praktijk blijkt dit zelden noodzakelijk, vanwege de uitstekende isolatie.
14.8. Er is een aparte Electra-verdeelkast.
14.9. Bekabeling is aanwezig vanuit het woonhuis voor eventuele aansluiting van bijvoorbeeld de alarminstallatie; wat nu niet het geval is.
14.10. Vanwege de hoogte van de garage zijn fiets-ophangsystemen aangebracht, waarmee tot 5 fietsen opgehangen kunnen worden.
14.11. De constructie van de garage leent zich uitstekend voor het aanbrengen van een (gedeeltelijke?) verdieping vloer t.b.v. een ca. 40 m2opbergzolder. De achterzijde van de garage is daartoe voorzien van een van buitenaf toegankelijke toegangsdeur hoog in de gevel.

15. Keuken:
15.1. In 2005 volledig nieuw gemaakt in Landhuisstijl.
15.2. AGA Cooker AP;
15.3. AGA Companion (voor zomergebruik en bij veel gasten).
15.4. Schouw van 3 meter lengte met dubbele afzuigunit; energiezuinig.
15.5. Quooker Combi Nordic geïnstalleerd in 2013.
15.6. Onder het natuurstenen aanrechtblad is de opstelplaats van de huishoud- machines gerealiseerd.
Algemeen
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg
Oppervlakten en inhoud
Woonoppervlakte
202
Perceeloppervlakte
1160
Inhoud
770
Bouw
Bouwjaar
1925
Indeling
Aantal kamers
7

Video

terug naar aanbod

Deel deze woning

Meer weten over deze woning?

Contact

Foto's

willemstad-koningin-wilhelminalaan-2
willemstad-koningin-wilhelminalaan-2
willemstad-koningin-wilhelminalaan-2
willemstad-koningin-wilhelminalaan-2
willemstad-koningin-wilhelminalaan-2
willemstad-koningin-wilhelminalaan-2
willemstad-koningin-wilhelminalaan-2
willemstad-koningin-wilhelminalaan-2